Tram en trein - ir. J.W. Sluiter

Titel
Tram en trein luchtig en grondig bekeken.
Auteur
ir. J.W. Sluiter
Uitgeverij
E.J. Brill, Leiden
Conditie
Gebruikt
€ 9,95
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad 2 Items

Productdetails

Titel
Tram en trein luchtig en grondig bekeken.
Auteur
ir. J.W. Sluiter
Uitgeverij
E.J. Brill, Leiden
Conditie
Gebruikt
OmschrijvingNiet iedereen is in de gelegenheid als vliegenier of luchtreiziger op grote hoogte boven het aardoppervlak te zweven. Het is echter bijzonder fascinerend de wereld vanuit de lucht te bekijken. Om die reden beklimmen we immers torens en bergen. We verlustigen ons dan in de vergezichten en we kijken geboeid naar het landschap of de stad onder ons. Hetgeen wat daar beweegt, trekt onze aandacht: de mensen, het verkeer, een schip, een trein.
Daarom bekijken we ook graag luchtfoto's. Vooral als zo'n foto van wat oudere datum is. Hij laat dan zien dat wat verdwenen of veranderd is. De bebouwing is nog oud, de straten smal, het platteland nog niet opgeslokt door de stadsuitbreiding. We zien trams die er nu niet meer zijn. Op een station staat een stoomtrein langs het perron.
Trams en treinen hebben altijd de belangstelling van velen getrokken. Wie bleef als kind niet even staan, als er een tram of een trein voorbijkwam? De Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwezen telt thans in 1981 liefst 5000 leden en bestaat nu 50 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum werd dit boek, dat voornamelijk uit luchtfoto's bestaat, samengesteld.