• Aanbieding!
  • 25% korting

De wereld rond in het spoor van stoomlocs - Jan de Bruin

Titel
De wereld rond in het spoor van stoomlocs
Auteur
Jan de Bruin
Uitgeverij
De Bataafse Leeuw
Taal
Nederlands
Conditie
Gebruikt, in goede staat
€ 7,46
Inclusief belasting
€ 9,95 25% korting
Aantal
Op voorraad 3 Items

Productdetails

Titel
De wereld rond in het spoor van stoomlocs
Auteur
Jan de Bruin
Uitgeverij
De Bataafse Leeuw
Taal
Nederlands
ISBN
90.6707.062.9
Conditie
Gebruikt, in goede staat
Omschrijving

In Nederland kwam reeds in 1958 een einde aan de stoomloctijdperk, maar in tal van landen over de hele wereld rijden nog steeds in geregelde diensten stoomlocs in optima forma. Jan de Bruin, stoomlocliefhebber, fotograaf en wereldreiziger, heeft stoomlocs uit 32 landen geportretteerd en tal van bijzonderheden over deze, vaak 'exotische', machines vastgelegd.

Per hoofdstuk wordt een aspect van het stoomgebeuren bij de spoorwegen uit tal van Europese, Afrikaanse, Zuidamerikaanse en Aziatische landen belicht, zoals: locpersoneel, zijlijnen, werkplaatsen, rangeerterreinen, depots, hellingtrajecten, tandradlijnen en bosspoorwegen. Aan de industriële stoomloc, die vaak nauwelijks in de schijnwerpers komt, wordt eveneens ruime aandacht besteed. 

Een apart hoofdstuk is verder gewijd aan de in Nederland gebouwde stoomlocs. Al heeft de Nederlandse stoomlocomotiefbouw in kwantitatief opzicht internationaal niet zo veel voorgesteld, in kwaliteit en variëteit heeft het beslist niet ontbroken. 

Het fotomateriaal is met zorg geselecteerd uit meer dan 16.000 zwart-wit negatieven en kleurendia's. 

Een lijst met de gegevens van de afgebeeld locomotieven (type, nummer, fabrikant, bouwjaar, maatschappijen) completeert deze eerste oorspronkelijk Nederlandse uitgave over wereldstoom.