Stoomlocomotieven NS-Serie 6100 - Paul Henken

Titel
Spoorwegen in Nederland 1996
Auteur
Maarten van der Velden
Uitgeverij
Uquilair
Taal
Nederlands
Conditie
Gebruikt, in de goede staat. De rug is licht verkleurd.
€ 49,95
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad 1 Item

Productdetails

Titel
Spoorwegen in Nederland 1996
Auteur
Maarten van der Velden
Uitgeverij
Uquilair
Taal
Nederlands
ISBN
9071513432
Conditie
Gebruikt, in de goede staat. De rug is licht verkleurd.
Omschrijving

Omschrijving: In 1929 werden bij de Nederlandse Spoorwegen in totaal 10 locomotieven serie 6100 in dienst gesteld, gebouwd door Hohenzollern en Werkspoor. Vanuit hun eerste depot Hilversum hielden deze tenderlocomotieven zich, behalve met de steeds zwaarder wordende forensentreinen van Amersfoort en Utrecht naar Amsterdam, onder meer bezig met het rijden van de sneltreinen tussen Twente en de hoofdstad van ons land. Later was de serie voornamelijk in Amersfoort gestationeerd, tot de spoorwegstaing van 1944 een einde maakte aan een regelmatige dienstuitvoering.

Na de oorlog was het aanvankelijk depot Hengelo waar de zeven overgebleven 6100'en waren aan te treffen, onder andere voor treinen met Britse verlofgangers naar en van Bentheim. Twee locomotieven Serie 6100 hileden het uit tot de volledige ontstoming bij de NS in 1958, met weinig tot de verbeelding sprekende diensten vanuit depot Maastricht.

Dit boek geeft naast een beschrijving van de aanloop tot de bouw, het proefrijden tussen Zwolle en Groningen tevens een overzicht van constructiewijzigingen, 29 jaar dienstuitvoering en de uiteindelijke ondergang van deze serie. Veel nog niet eerder gepubliceerde foto's, tekeningen en documenten illustreren de tekst.