Nederlandse industrielocomotieven - smalsporige stoomlocomotieven

In prijs verlaagd! Nederlandse industrielocomotieven - H. de Herder Bekijk groter
Merk:
Titel: Nederlandse Industrielocomotieven
Ondertitel: Overzicht van in Nederland door aannemers, verhuurders en de industrie gebruikte smalsporige stoomlocomotieven.
Auteur: H. de Herder

Meer details

Beschikbaarheid: 1 item op voorraad

€ 29,71 incl. btw

-15%

€ 34,95 incl. btw

  • Merk:
  • Titel Nederlandse Industrielocomotieven
  • Ondertitel Overzicht van in Nederland door aannemers, verhuurders en de industrie gebruikte smalsporige stoomlocomotieven.
  • Auteur H. de Herder
  • ISBN 90-71513-41-6
  • Conditie Gebruikt, in zeer goede staat
  • Verpakking Geen originele verpakking

Omschrijving: In Nederland hebben smalsporige stoomlocomotieven ruim tachtig jaar hun arbeid verricht. Niet alleen hun werkterrein was zeer gevarieerd: zij waren actief bij het graven van kanalen, het aanlegen van wegen, het opwerpen van dijken of vervoer van klei. Maar ook de omvang van het werk kon variëren van het transport van één kiepwagen per daag tot het maken van verschillende ritten over lange afstanden met zware treinen met grond, zand of veen. Even gevarieerd als het werk dat zij verrichtten was de voor het werk geschiktste locomotief in te zetten kon de gebruiker een keuze maken uit exemplaren met verwarmde oppervlakten van de ketels van 7 m2 tot 55 m2. Veel locomotieven waren al van verre herkenbaar aan hun uiterlijk: dat was een Henschel, dat een O&K en die andere een Maffei. Ook aan de zware arbeidsomstandigheden voor het personeel op de locomotieven wordt aandacht geschonken. Achterin het boek is een overzicht opgenomen van de eigenaars van de diverse locomotieven. Een aantal exemplaren is museaal bewaard om ons te herinneren aan voorbije tijden, waarin de stoom nog regeerde op de spoorstaven, die het industrieel smalspoor vormden.Jaar en plaats van uitgave: 2001, Hardinxveld-Giessendam30 andere producten in dezelfde categorie: