Het NS-jubileum in kleur - van 'de Arend' tot 'TGV'

Titel
Het NS-jubileum in kleur
Ondertitel
Van 'de Arend' tot 'TGV'
Auteur
M.L. Vocke e.a.
ISBN
90.6097.250.3
Conditie
Gebruikt, in zeer goede staat
€ 9,95
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad 1 Item

Productdetails

Titel
Het NS-jubileum in kleur
Ondertitel
Van 'de Arend' tot 'TGV'
Auteur
M.L. Vocke e.a.
ISBN
90.6097.250.3
Conditie
Gebruikt, in zeer goede staat
Omschrijving

In 1989 was het 150 jaar geleden dat in Nederland, tussen Amsterdam en Haarlem, de eerste trein reed. Dit jubileum was voor de Nederlandse Spoorwegen aanleiding om een uitgebreide feestelijke herdenking te organiseren, niet alleen om stil te staan bij het feit dat de spoorwegen reeds anderhalve eeuw bestaan, maar ook om de NS tentoon te stellen: een modern en efficiënt bedrijf, voorbereid op de 21ste eeuw. 

van 6 septmber 1988 tot en met 24 september 1989 vonden de herdenkingsfestiviteiten plaats. Hoogtepunt was in de zomer van 1989 de publieksmanifestatie in Utrecht onder de naam 'Treinen door de tijd'. In verband met het jubileum werden vele extra ritten georganiseerd, voornamelijk met stoomtractie, maar ook met electrisch- en dieselmaterieel. 

In dit boek wordt in woord, maar vooral in beeld een zoveel mogelijk chronologisch overzicth gegeven van de activiteiten, die in de buitenlucht hebben plaatsgevonden: het exposeren van en rijden met oud spoorwegmaterieel. De nadruk ligt op de vele extra ritten die georganiseerd zijn, met name tijdens de periode van de publieksmanifestatie. Daarnaast wordt aandacht geschonken aan het materieel op de 'Treinenshow' en de stoomlocparades. Er is getracht bij de keuze van het beeldmateriaal aandacht te schenken aan de voor de omgeving karakteristieke elementen. 

Schuyt & Co, 1989