Stoomtreinen uit de hele wereld - Colin Garratt

Stoomtreinen uit de hele wereld - Colin Garratt Bekijk groter

Titel: Stoomtreinen uit de hele wereld

Auteur: Colin Garratt

Uitgeverij: REBO Productions

Meer details

Beschikbaarheid: 1 item op voorraad

€ 15,95 incl. btw

Titel: Stoomtreinen uit de hele wereld

Auteur: Colin Garratt

Uitgeverij: REBO Productions

Conditie: gebruikt

Voor ontelbaar veel mensen die oud genoeg zijn om zich de machtige aanblik, die geluiden en de geur te kunnen herinneren, is het voorbije stoomtijdperk nog steeds aanleiding tot een gevoel van melancholie. Voor wie te jong is om het stoomtijdperk in al zijn glorieuze verscheidenheid te kunnen hebben ervaren, vormt dit onderdeel van de industriële erfenis een zekere obsessie.

Levende, snuivende en zwetende stoomlocomotieven hebben een dierlijke eigenschap die ontegenzeglijk boeiend is, en hun niet te ontkennen aantrekkingskracht vormt al jaren lang een fascinatie voor de wereldbekende auteur en fotograaf Colin Garratt.

De schrijver heeft beelden gevangen van treinen die aan het werk waren in kolenmijnen, die goederen en passagiers vervoerden, die soms onderhouden werden, maar die soms op roestige begraafplaatsen hun laatste rustplaats vonden - van Argentinië tot aan Antartica. Ook daarbij zijn de antieke exemplaren die nog steeds hun werk verrichten in de suikerrietvelden in Zuid-Amerika, maar ook meer recente monsters die zich een weg stampen over de Chinese spoorwegen.

Dit boek staat vol met beelden, ondersteund door kundige en levendige bijschriften, die de hartslag opvoeren van iedereen die met een nostalgische blik terugkijkt op een vorm van transport die de basis heeft gevormd voor onze moderne wereld.

30 andere producten in dezelfde categorie: