DVD Op en rond het spoor Stoom

In prijs verlaagd! DVD Op en rond het spoor Stoom Bekijk groter
Merk:
Titel: Op en rond het spoor Nederland
ISBN: 8717973750956

Meer details

Beschikbaarheid: 1 item op voorraad

€ 12,71 incl. btw

-15%

€ 14,95 incl. btw

  • Merk:
  • Titel Op en rond het spoor Nederland
  • ISBN 8717973750956
  • Verpakking Originele verpakking

Omschrijving:

De dvd Op en rond het spoor – Stoom neemt u mee terug naar de tijd waarin de stoomtrein nog een alledaags verschijnsel was. De films Stoom over Holland en Stoomtractie bij de Nederlandsche Spoorwegen 1947-1957 tonen u de geschiedenis van de stoomtrein in een notendop.

In september 1931 bracht de Engelse locomotiefliefhebber H.J. Stretton-Ward een bezoek aan Nederland. Gedurende een week maakte hij, steeds vanuit Amsterdam, treinreizen naar stations en locomotiefdepots. Met zijn 16mm filmcamera legde hij alles vast, niet alleen locomotieven maar ook landschappen en stadsbeelden. Dit resulteerde in zijn unieke film Stoom over Holland die een enorme verscheidenheid aan locomotieven toont, zowel gloednieuwe stoomlocs als antieke machines uit de negentiende eeuw.

De eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog was de stoomlocomotief nog heer en meester bij de Nederlandse Spoorwegen. Veel tijdens de oorlog beschadigde locomotieven werden opgeknapt en het locomotiefpark werd uitgebreid met nieuwe locs uit Zweden, Engelse oorlogslocomotieven en tweedehandsjes uit Zwitserland. Vanaf 1950 moest het stoompaard steeds meer terrein afgeven aan elektrische collega’s. Toch is er af en toe nog een Koninklijke trein te zien met twee glimmend gepoetste 3700’den als trekkracht. De film Stoomtractie bij de Nederlandsche Spoorwegen 1947-1957laat het allemaal zien en eindigt met beelden van het laatste stoomjaar in kleur.

Op de dvd bevinden zich enkele pdf-bestanden: achtergrondinformatie, een overzicht van NS-stoomlocomotieven en een kaart van het Nederlandse spoorwegnet anno 1930. Deze pdf-bestanden zijn enkel via een computer te raadplegen.

Duur: ca. 90 minuten

Taal: Nederlands

Genre: Documentaire

Kijkwijzer:30 andere producten in dezelfde categorie: