DVD Hollands Spoor door het verleden

Titel
Hollands Spoor door het verleden
ISBN
8717662562327
Conditie
Nieuw
Verpakking
Originele verpakking
€ 12,50
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad 1 Item

Productdetails

Titel
Hollands Spoor door het verleden
ISBN
8717662562327
Conditie
Nieuw
Verpakking
Originele verpakking
Omschrijving

Omschrijving: De 4dvd-box "Hollands Spoor door het verleden" neemt u met vele prachtige, authentieke beelden mee naar de oorsprong van het railverkeer in Nederland. Historische hoogtepunten uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid!

Dvd 1 en 2 nemen u mee naar de spoorwegen in Nederland tot 1940. Niet alleen treinen, maar ook trams namen in deze tijd een belangrijke plaats in op het spoor. De bijzondere en oude opnames uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid geven een fascinerend beeld van de uiteenlopende wereld op het spoor en laten zien dat de ontwikkelingen op het spoor in de twintigste eeuw niet stil hebben gestaan.

Dvd 3 en 4 tonen het spoorverleden in de tijd van de Tweede Wereldoorlog en de periode vlakdaarna. De tijd van wederopbouw, waarin het spoor na de verwoestingen van de oorlog in sneltreinvaart hersteld werd. Het spoor door het verleden neemt u met vele prachtige, authentieke beelden mee naar de roerige periode vanaf 1940.

Inhoud:

Disc 1: Tramwegen - Stoomlocomotieven - Het spoortracé - Op en om het spoor

Disc 2: Honderd jaar spoorwegen - Naar elektrificatie - Aanleg miljoenenlijn - Dwarsliggers

Disc 3: De spoorwegen in oorlogstijd - Reizigers in de frontlinie - Het heuvelen - Herstellingsoord der ijzeren paarden - Wederopbouw - De reis van het zwarte goud

Disc 4: Nachtposttreinen - Tussen de wielen - Het spitsuur bij de treindienstleider - Vrouwen bij de spoorwegen

Duur: ca. 240 minuten

Taal: Nederlands

Genre: Documentaire

Kijkwijzer: